Slik kommer du i gang med Bullet Journal

Er du en av de som tenker best når du småtegner, lager kruseduller på papiret og fargelegger litt? Visste du at det gjør deg både mer konsentrert og effektiv? Det finnes faktisk et helt system som tar utgangspunkt i dette. Det kalles «Bullet Journal». Stadig flere får øynene opp for den populære måten å organisere notatene sine på. Ikke bare gir det deg bedre struktur, du får mer glede og tid til ettertanke også!

Keen på å komme i gang selv? Her er våre beste tips!

Hva er en bullet journal?

Begrepet ble først tatt i bruk av Ryder Carroll. Han prøvde i årevis (som kanskje du også har) å organisere notatene sine på en smart måte, men fant ikke systemet som passet han perfekt. Han utviklet etter hvert «The Bullet Journal», som hjalp ham å være både fokusert og effektiv. Da han begynte å dele systemet sitt med venner som hadde samme utfordring, tok det helt av, og på få år har det tatt hele kloden med storm.

En bullet journal er kort sagt en «planlegger» med prikkete sider, som ellers er tom. Du fyller inn sidene dine selv. Du kan lage og bruke en bullet journal til hva du vil, men den opprinnelige meningen med den er å få oversikt og øke produktiviteten – på din egen måte! Hele systemet handler nemlig om at du gjør det til ditt eget. Den kan tilpasses akkurat som du vil. En bullet journal har ingen regler, her er det fritt frem!

Øvelse gjør mester

Det kan kanskje høres vanskelig ut å lage oversikt når alt er lov, men kanskje vil du oppdage som både Caroll og tusenvis av andre, at Bullet Journal frigjør og hjelper deg å lage struktur, i stedet for å hemme deg. Prøv deg frem! Øvelse gjør mester! Det gjelder også for deg som har lyst til å utfolde deg med dekorasjoner og kunst. En Bullet Journal skal være noe du har lyst til å drive med, så prøv å slippe deg litt løs!

Du kan også kjøpe en kladdebok/ark, hvor du kan teste ut designene dine før du tegner de inn i boken din. Da kan du teste så mye du vil uten at du bruker opp ark i bullet journalen.

Inspirasjon

Om du trenger litt inspirasjon til å komme i gang, anbefaler vi å sjekke ut #bulletjournal på instagram. Her er det et helt univers av bilder og video. Vi kan nesten garantere at du blir hektet! På YouTube kan du søke på for eksempel «Bullet journal» eller «Plan with me», og finne «how to»- videoer, som kan være fine for deg som er litt usikker på hvordan du kommer i gang.

Kom i gang

Det eneste du egentlig trenger er noe å skrive på, og noe å skrive med.
Om du vil gå «all in», kan det være fint å skaffe seg:

– Organized sin egen notatbok
– Kulepenn
– Fyllepenn
– Markeringstusjer, for å markere tekst eller dekorere
– Viskelær
– Linjal
– Blyant
– Tusjer/blyanter i farge, for tekst eller dekor
– Indexmarkører, for å markere ulike sider i boken

Lykke til! 😊

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt på ditt neste kjøp

Jeg ønsker å motta:

Takk! Du får straks en rabattkode på e-post.