Har du noen gang opplevd at du har så mange oppgaver og ting du må gjøre at du ender opp med å gjøre ingen av delene? Du er i så fall ikke alene. Du føler at det er alt for mange ting som må gjøres, og du kan umulig få gjort alt i nærmeste fremtid. Du føler deg håpløs, og uansett hvilken ende du starter i så er det nytteløst.

Vi har en god nyhet til deg. Problemet er ikke antall oppgaver og gjøremål, men hvordan du sorterer og prioriterer dem. Og vi vil vise deg hvordan du raskt og enkelt kan gjøre det. Den tidligere presidenten Dwight D. Eisenhower var en superproduktiv mann. Han er blant annet kjent for sin metode for å prioritere oppgavene sine på som president for USA. Metoden er kjent som Eisenhower-boksen. Når du føler du drukner i to do-lister og ting som må gjøres, er dette en super måte å få kontrollen tilbake på.

Slik funker det:

 • Haster og viktig
  Dette er de tingene som må gjøres først. Det du skriver her får størst konsekvenser om det ikke blir gjort snart.
 • Haster og ikke viktig
  Dette er ting du kan delegere eller spørre noen andre om hjelp. Noen ting kan kanskje gjøres på en enklere og raskere måte.
 • Haster ikke og viktig
  Dette er ting som er viktig, men ikke trenger å bli gjort med en gang. For eksempel å kjøpe inn til bursdagsfesten neste uke, eller ringe bestemor for å snakke.
 • Haster ikke og ikke viktig
  Dette er ting som du ikke trenger å gjøre, eller kan bli flyttet til en mye senere dato. For eksempel er det ikke sikkert du trenger å handle likevel, men heller bruke noen rester i kjøleskapet.

Det er lett å starte på de enkleste oppgavene eller det man gleder seg mest til. Ved å sette alt opp slik som dette tvinger man seg selv til å starte på de viktige oppgavene. Få dem gjort før du begynner på de mer fristende oppgavene, som å søke Pinterest etter inspirasjon og surfe på Instagram.

Lykke til!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt på ditt neste kjøp

Jeg ønsker å motta:

Takk! Du får straks en rabattkode på e-post.